Kohoutí varlata na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kohoutí varlata
  • 10 g Sůl
  • 150 g Slanina vepřová
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.71 g Máslo čerstvé
  • 200 g Chléb konzumní
  • 120 ml Omáčka cikánská
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1281 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 26 mg
  • Draslík 80.1 mg
  • Vláknina 315.8 mg
  • Vitamín A 315.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Varlata odblaníme, omyjeme pod tekoucí vodou, osolíme, opeříme a posypeme moukou. V pánvi na rozehřátém másle varlata orestujeme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a varlata do nich zabalíme. Takto zabalená varlata napichujeme rovnoměrně na 4 jehly, pokapeme máslem z pánve a grilujeme. Občas jehly pootočíme, aby se maso propeklo ze všech stran.

  • 2

    Podáváme s pečivem a pikantní omáčkou.

Komentáře k receptu