Selská musaka z lilků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 350 g Jehněčí maso
  • 200 g Rajčata
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 600 g Lilek
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 24 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 ml Olej olivový
  • 24 ml Protlak rajčatový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 83.6 mg
  • Draslík 704.2 mg
  • Vláknina 13747.8 mg
  • Vitamín A 13747.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 832.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozpálíme a orestujeme na něm pokrájený česnek a cibuli, přidáme pokrájené maso a 10 minut smažíme. Poté přidáme rajčatový protlak, pokrájené žampiony a rajčata. Vše osolíme, opepříme a dochutíme nasekanou petrželí. Dusíme přiklopené 20 minut. Mouku rozmícháme v oleji a směsí zahustíme omáčku.

  • 2

    Lilky pokrájíme na plátky a osmažíme na oleji. Vymazanou zapékací mísu plníme střídavě vrstvou lilků a vrstvou směsi. Zakončíme lilky.

  • 3

    Vše posypeme strouhaným parmezánem a pokapeme olejem.

  • 4

    Pečeme 25 minut při 200 °C.

Komentáře k receptu