Rýžový nákyp s rybou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže tří barev
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Slanina vepřová
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Smetana čerstvá ke šlehání
  • 85 g Paprika sterilovaná
  • 600 g Okouník mořský
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce řepkový olej
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 724 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 642 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 80.5 mg
  • Draslík 790.8 mg
  • Vláknina 4370.2 mg
  • Vitamín A 4370.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži vaříme o 15 minut méně, než udává návod na její přípravu. Rajčata s paprikami slijeme a smícháme s nasekanými rajčaty. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme trochu cukru.

  • 2

    Omyté rybí filety osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Rybu na straně s kůží asi čtyřikrát nařízneme. Na tenké proužky nakrájíme slaninu, kterou vložíme do připravených zářezů v rybě.

  • 3

    Formu na nákyp vymažeme máslem, na dno vložíme nedovařenou rýži, zeleninovou směs a navrch položíme slaninou nahoru rybí filety. Celé zaprášíme mletou paprikou.

  • 4

    Křížem nakrojíme rajčata, která osolíme a vložíme mezi filety. Nákyp posypeme vločkami zbylého másla. Pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

  • 5

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji osmahneme dohněda. Vyšleháme smatnu ochucenou špetkou soli a trochou cukru.

  • 6

    Hotový nákyp podáváme ozdobený smetanou a horkými kostičkami cibule.

Komentáře k receptu