Nudlová polévka čínská
Suroviny
- 230 g Kuřecí prsa
- 115 g Bambusové výhonky
- 115 g Špenát listový čerstvý
- 340 g Nudle vaječné
- 250 g Zelí hlávkové bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
- 2 kávová lžička Sherry brandy
- 4 ks Houby sušené
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Olej sezamový
- 2.5 hrnek Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 924 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1234 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 108.2 mg
- Draslík 2365.6 mg
- Vláknina 19233 mg
- Vitamín A 19233 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme na tenké plátky maso. Z hub vymačkáme vodu a odkrojíme tvrdší části nožek. Kloboučky se špenátem, bambusovými výhonky, jarní cibulkou a zelím nakrájíme na tenké plátky. Maso, cibulku a ostatní suroviny uchováváme v samostatných nádobách.
-
2
V hrnci s vařící vodou uvaříme nudle podle návodu na obalu. Uvařené nudle scedíme, opláchneme studenou vodou a dáme do mísy.
-
3
Dáme vařit vývar, poté přelijeme vařícím vývarem nudle a udržujeme v teple.
-
4
Rozehřejeme si na pánvi olej, přidáme cibulku a maso, vaříme minutu za stálého míchání.
-
5
Přidáme bambusové výhonky, houby, špenát a zelí. Vaříme minutu za stálého míchání, pak přidáme cukr, sójovou omáčku, sůl, sezamový olej a suché sherry. Vše promícháme.
-
6
Vzniklým dresinkem přelijeme nudle a podáváme.