Kuřecí řezanka s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 941 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 42 g
- Sodík 32337 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 139 mg
- Draslík 1537.9 mg
- Vláknina 8234.5 mg
- Vitamín A 8234.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců pokrájíme na proužky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek.
-
2
V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu, cibuli, krátce orestujeme a přidáme maso. Promícháme a jakmile pustí šťávu, osolíme a opepříme. Chvilku podusíme ve vlastní šťávě, přisypeme rýži, zalijeme bujónem, pánev zakryjeme a pozvolna dusíme 20 minut.
-
3
V jiné pánvi rozpálíme olej, přidáme rajčata, česnek, petrželku, osolíme, opepříme a pozvolna dusíme 20 minut. Nepodléváme, rajčata sama o sobě obsahují dostatek vody. Vznikne nám hustá rajčatová omáčka.
-
4
Maso s rýží rozdělíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou z druhé pánve.