Džgance s tvarohem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 16 g
- Sodík 226 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 21.4 mg
- Draslík 479.8 mg
- Vláknina 6309.3 mg
- Vitamín A 6309.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě. Když jsou uvařené, scedíme je a rozmačkáme. Přidáme máslo a horké mléko, přisypeme krupici, kterou vtlačíme do brambor, přiklopíme a necháme spařit.
-
2
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme k bramborám a vypracujeme hustou kaši, ze které vykrajujeme lžící malé kousky, které smažíme na rozpáleném tuku.
-
3
Usmažené džgance posypeme tvarohem a rozškvařenou nakrájenou slaninou.