Kuřecí řezanka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mrkev kořen
  • 150 g Rajčata
  • 15 g Sůl
  • 10 g Petržel - nať
  • 150 g Paprika červená
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 1732 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 808.8 mg
  • Vláknina 5807 mg
  • Vitamín A 5807 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, cibuli na plátky a rozebereme ji na kroužky, papriku bez jádřinců pokrájíme na proužky, rajčata na kostičky, mrkev na kolečka, petrželku posekáme, česnek prolisujeme.

  • 2

    Kousky masa osolíme, opepříme, vložíme do pánve s rozehřátým máslem. Orestujeme a dusíme doměkka. Necháme vysmahnout na tuk, maso vyndáme, do tuku přidáme kroužky cibule, orestujeme a také vyjmeme z pánve. Do pánve vložíme papriku, mrkev, rajčata, ochutíme solí, česnekem, petrželkou, krátce osmahneme a podlijeme vývarem. Podusíme 10 minut a odstavíme.

  • 3

    Na talíře rozdělíme porce masa, přidáme dušenou zeleninu a povrch pokrmu ozdobíme kroužky restované cibule.

Komentáře k receptu