Kuřecí řezanka na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1899 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 138.8 mg
- Draslík 1045.6 mg
- Vláknina 5237 mg
- Vitamín A 5237 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou, kohoutí varlata odblaníme a pokrájíme na čtvrtky, žampiony na plátky, bylinky posekáme.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pomoučené kostky masa a pozvolna je orestujeme. Přisypeme žampiony, varlata, lehce osmahneme, podlijeme vínem a podusíme, dokud se víno z poloviny nevyvaří. Nyní přilijeme smetanu, přisypeme bylinky, podusíme 10 minut a můžeme podávat.
-
3
Jako příloha jsou vhodné vařené brabory.