Kuřecí řezanka na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Sůl
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Kohoutí maso
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1899 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 138.8 mg
  • Draslík 1045.6 mg
  • Vláknina 5237 mg
  • Vitamín A 5237 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou, kohoutí varlata odblaníme a pokrájíme na čtvrtky, žampiony na plátky, bylinky posekáme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pomoučené kostky masa a pozvolna je orestujeme. Přisypeme žampiony, varlata, lehce osmahneme, podlijeme vínem a podusíme, dokud se víno z poloviny nevyvaří. Nyní přilijeme smetanu, přisypeme bylinky, podusíme 10 minut a můžeme podávat.

  • 3

    Jako příloha jsou vhodné vařené brabory.

Komentáře k receptu