Kuřecí řezanka s husími játry
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 200 g Játra husí
- 100 g Cibule
- 100 g Žampiony čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 15 g Pažitka
- 15 g Sůl
- 400 g Rýže dušená
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 ml Víno bílé
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1843 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 353.5 mg
- Draslík 792.3 mg
- Vláknina 3932 mg
- Vitamín A 3932 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso a husí játra nakrájíme na větší kostky, cibuli pokrájíme nadrobno, žampiony na plátky, pažitku posekáme.
-
2
V pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme kostky masa a jater, lehce orestujeme, přidáme cibuli a žampiony, osmahneme, zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme vínem. Na prudkém ohni necháme víno z poloviny vyvařit a zalijeme vývarem. Dusíme půl hodiny. Dochutíme solí, pepřem, přisypeme pažitku, přilijeme trochu smetany a povaříme pár minut. Hotový pokrm rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží.