Pikantní kuřecí maso se zeleninou
Suroviny
- 170 g Cuketa
- 450 g Kuřecí prsa
- 170 g Hrachové lusky
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 2 kávová lžička Kmín římský
- 4 ks Celer bulvový
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika žlutá
- 2 ks Paprika červená
- 0.18 hrnek Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- 1 polévková lžíce Koriandr mletý
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 23 g
- Sodík 659 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 1961.7 mg
- Vláknina 22374.8 mg
- Vitamín A 22374.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 137.2 mg
- Vitamín E 9.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Promícháme v misce kurkumu se zázvorem, solí, pepřem, cukrem, koriandrem a kmínem.
-
2
Na tenké plátky nakrájíme kuřecí maso, přidáme směs koření a zamícháme, aby se maso obalilo. Odložíme stranou.
-
3
Nakrájíme cibulku, papriky a celer na pěticentimetrové proužky. Cukety nakrájíme šikmými řezy na tenká kolečka a taktéž i hrachové lusky.
-
4
V pánvi rozpálíme dvě polévkové lžíce oleje a osmahneme na něm maso dozlatova. Poté jej vyndáme a uchováváme v teple. Na pánev přilijeme další olej a osmahneme cibulku s celerem, paprikou a cuketou na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne a nebude mít zlatavý nádech. Vmícháme hrachové lusky a smažíme dvě minuty.
-
5
Nakonec přidáme kuřecí maso s limetkovou šťávou a medem. Dvě minuty povaříme a ihned servírujeme.