Šunkový nákyp s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 14 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 156.5 mg
- Draslík 102.9 mg
- Vláknina 693 mg
- Vitamín A 693 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šunku umeleme na strojku, opepříme, vmícháme bešamel, strouhaný sýr a žloutky. Vypracujeme těsto, do kterého nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
-
2
Zapékací misku vymažeme máslem a vložíme do ní třetinu těsta. Na těsto poklademe chřest, zakryjeme druhou třetinou těsta, znovu dáme vrstvu chřestu a třetím dílem těsta vše zakryjeme. Vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě přibližně půl hodiny.
-
3
Nákyp naporcujeme a podáváme jako lehký předkrm.