Kachna na pomerančích a sezamu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 24 g
- Sodík 538 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 228 mg
- Draslík 383.6 mg
- Vláknina 10348.8 mg
- Vitamín A 10348.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 106.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na několika místech propíchneme vidličkou kůži. Nařízneme menším ostrým nožem kůži vzdálenými šikmými řezy.
-
2
Maso naaranžujeme na grilovací rošt a hodinu necháme péct v předehřáté troubě na 175 stupňů.
-
3
Smícháme polévkovou lžíci sójové omáčky se 2 polévkovými lžícemi medu a maso touto směsí průběžně potíráme. Nakonec maso posypeme sezamovými semínky a necháme péct 20 minut, dokud nebudou semínka zlatohnědá.
-
4
Vymačkáme ze dvou pomerančů šťávu a z jednoho nastrouháme kůru. Přidáme kukuřičný škrob, zbylý med a sójovou omáčku. Vše promícháme a za stálého míchání vaříme, až směs zhoustne. Okořeníme dle chuti. Zbývající pomeranče oloupeme a nakrájíme. Hotové maso podáváme s dílky pomeranče, přelité pomerančovou omáčkou.
-
5
Doporučujeme se zeleninovým salátem.