Graubündenský koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr krupice
  • 200 g Žampiony - sterilované
  • 200 g Šunka schwarzwaldská
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.4 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1036 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 461 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 230.2 mg
  • Draslík 1619.6 mg
  • Vláknina 7824.8 mg
  • Vitamín A 7824.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slané křehké těsto (viz Křehké těsto - obecně) tence rozválíme, vložíme do koláčové formy a propícháme vidličkou.

  • 2

    Sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s nakrájenou šunkou a dušenými nebo sterilovanými žampiony. Směs navrstvíme na těsto.

  • 3

    Celá vejce rozkvedláme, přilijeme mléko a vmícháme špetku pepře. Tuto směs vylijeme na koláč a pečeme ve středně teplé troubě asi 45 minut.

Komentáře k receptu