Jehněčí brzlíky na víně s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 22 g
- Sodík 534 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 30.8 mg
- Draslík 590.4 mg
- Vláknina 6429.5 mg
- Vitamín A 6429.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brzlíky omyjeme pod tekoucí vodou, na půl minuty ponoříme do vroucí vody, scedíme a necháme vychladnout. Houby nakrájíme na plátky, bešamel smícháme se lžící másla a smetanou.
-
2
Na pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přidáme brzlíky, osolíme, opepříme a pozvolna restujeme z obou stran. Když jsou brzlíky téměř hotové, přisypeme plátky hub, podusíme na másle asi dvě minuty, podlijeme vínem Madeira a povaříme minutu. Nyní přidáme bešamel s máslem a smetanou, povaříme pět minut a stáhneme z ohně.
-
3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.