Jehněčí brzlíky zapečené s těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 760 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 27 g
- Sodík 898 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 88 mg
- Draslík 402 mg
- Vláknina 2829.5 mg
- Vitamín A 2829.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brzlíky důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, na půl minuty vložíme do vroucí vody, aby se zatáhly.
-
2
Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku nastrouháme nahrubo, sýr nastrouháme najemno.
-
3
V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, karotku, lehce orestujeme, přiložíme brzlíky, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a vývarem, vložíme pekáček do trouby a pečeme 20 minut.
-
4
Pekáček vyndáme, pokrm v pekáčku posypeme plátky žampionů, po celé ploše rozprostřeme vařené těstoviny, zalijeme bešamelem, zasypeme parmezánem a vrátíme zpátky do trouby. Zapékáme 10 až 15 minut, kdy by měl být povrch jemně nazlátlý.