Jehněčí kýta pečená s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Jehněčí kýta
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 40 g Strouhanka
  • 600 g Brambory vařené
  • 300 g Jablka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 115 mg
  • Draslík 832 mg
  • Vláknina 6273 mg
  • Vitamín A 6273 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky, jehněčí kýtu vykostíme.

  • 2

    V pekáčku rozpustíme dvě lžíce másla, přiložíme maso vcelku, posypeme solí, pepřem, povrch potřeme máslem a dáme péct. Maso často podléváme vodou, aby se nespálilo, a potíráme ho vypečeným tukem. Přibližně po hodině maso vyjmeme z pekáčku, naporcujeme, vrátíme zpátky, přidáme plátky jablek a pečeme ještě 20 minut. Porce masa rozdělíme na talíře, šťávu z jablek posypeme strouhankou a ještě krátce povaříme.

  • 3

    Vhodnou přílohou k tomuto pokrmu jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu