Jehněčí kýta pečená s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 34 g
- Sodík 526 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 115 mg
- Draslík 832 mg
- Vláknina 6273 mg
- Vitamín A 6273 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky, jehněčí kýtu vykostíme.
-
2
V pekáčku rozpustíme dvě lžíce másla, přiložíme maso vcelku, posypeme solí, pepřem, povrch potřeme máslem a dáme péct. Maso často podléváme vodou, aby se nespálilo, a potíráme ho vypečeným tukem. Přibližně po hodině maso vyjmeme z pekáčku, naporcujeme, vrátíme zpátky, přidáme plátky jablek a pečeme ještě 20 minut. Porce masa rozdělíme na talíře, šťávu z jablek posypeme strouhankou a ještě krátce povaříme.
-
3
Vhodnou přílohou k tomuto pokrmu jsou vařené brambory.