Vepřová játra s lečem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 18 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 356.9 mg
- Draslík 381.8 mg
- Vláknina 1926.8 mg
- Vitamín A 1926.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na plátky a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a vložíme očištěná, na kousky nakrájená játra a na kostičky nakrájené párky. Krátce orestujeme.
-
2
Potom přidáme lečo, podlijeme trochou horké vody a za stálého míchání vaříme doměkka.
-
3
Nakonec pokrm osolíme, opepříme a vmícháme mletou papriku a nasekaná, natvrdo uvařená vejce. Jen prohřejeme a ihned podáváme.
-
4
Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.