Thajská kari polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Nudle vaječné
  • 60 g Hrášek mražený
  • 180 ml Mléko kokosové
  • 45 ml Máslo arašídové
  • 15 ml Olej kukuřičný
  • 30 ml Omáčka sójová
  • 850 ml Vývar drůbeží
  • 3 kávová lžička Kari pasta červená
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 947 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 965 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 187 mg
  • Draslík 734.2 mg
  • Vláknina 5546.3 mg
  • Vitamín A 5546.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Předehřejeme wok, přidáme olej a kuřecí maso, které opečeme do změknutí, přidáme nasekanou cibuli, zázvor a česnek a ještě krátce orestujeme. Poté přidáme vývar, kokosové mléko, arašídové máslo, sójovou omáčku a kari pastu, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut, přidáme papriku a hrášek a ještě krátce povaříme. Na závěr přidáme nudle.

Komentáře k receptu