Rýžový salát s arašídovým dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rýže Basmati
  • 600 g Jogurt bílý
  • 300 g Mrkev kořen
  • 0.18 kávová lžička Olej rostlinný
  • 6 kávová lžička Arašídové pyré
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Hřebíček
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 180 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 19.5 mg
  • Draslík 920.7 mg
  • Vláknina 15305.8 mg
  • Vitamín A 15305.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z důkladně omytého pomeranče nastouháme asi 1 kávovou lžičku pomerančové kůry. Vymačkáme pomerančovou šťávu a doplníme ji vodou na 200 ml.

  • 2

    Cibuli velmi jemně nasekáme a v hrnci na zahřátém oleji necháme zesklovatět. Přisypeme rýži a chvilku podusíme.

  • 3

    Zalijeme pomeračovou šťávu a ochutíme solí s hřebíčkem. Hrnec přiklopíme a za mírného varu necháme asi 12 minut dusit. Připravenou pomerančovou rýži odložíme stranou a necháme vychladnout.

  • 4

    Mezitím oloupeme a nakrájíme na kostky okurky a nahrubo nastrouháme mrkev.

  • 5

    Smícháme jogurt, sójovou omáčku, arašídové pyré a pikantně dochutíme octem, pepřem a cukrem.

  • 6

    Promícháme pomerančovou rýži, okurku, mrkev a dresink. Navrch ozdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu