Špenátová polévka s jogurtem a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 450 g Jogurt bílý
  • 300 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1.25 l Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 967 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1204 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 316.3 mg
  • Draslík 1281.7 mg
  • Vláknina 15896.2 mg
  • Vitamín A 15896.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.8 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drůbeží vývar zahřejeme a krátce v něm blanšírujeme špenát. Poté špenát vyjmeme a nakrájíme na větší kousky. Vývar zatím odložíme.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme ji v hrnci na rozehřátém másle. Zhruba po 2 minutách přidáme špenát, přilijeme vývar, podle chuti osolíme a opepříme. Vše nezakryté vaříme 15 minut.

  • 3

    Smícháme jogurt, žloutky, citronovou šťávu a mletou papriku. Tuto směs propasírujeme do polévky a důkladně promícháme. Při mírné teplotě vaříme dalších 10 minut.

  • 4

    Podle návodu uvaříme rýži, vložíme ji do polévkových misek a přelijeme připravenou polévkou.

  • 5

    Vhodnou přílohou je chlebová placka.

Komentáře k receptu