Švýcarské soufflé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 24 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 321.7 mg
- Draslík 107 mg
- Vláknina 671.9 mg
- Vitamín A 671.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vymastíme a vysypeme formu na soufflé.
-
2
Rozpustíme máslo a smícháme s moukou. Zvolna přiléváme mléko, mícháme, přidáme žloutky a sýr.
-
3
Šleháme a dochutíme.
-
4
Ušleháme bílky se solí a vkládáme je do hmoty, nemícháme, jen obracíme vařečkou.
-
5
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25minut.