Hruškový salát s kuřetem a oříšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 772 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 60 g
- Sodík 941 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 1095.3 mg
- Vláknina 22225 mg
- Vitamín A 22225 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsní řízek osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a vložíme do uzaviratelné nádoby s olivovým olejem a posekanou majoránkou. Důkladně protřepeme, aby se olej dostal všude, rozpálíme pánev a kuřecí nudličky orestujeme.
-
2
Důkladně vydrbeme citrony, z jednoho nastrouháme kůru, z obou vymačkáme šťávu a oddělíme pecky. Omyté a oloupané hrušky nakrájíme na kostičky, zakapeme citronovou šťávou a vložíme do mísy. Přidáme nadrobno nasekané celerové stonky. Ve výpeku z kuřete rozmícháme citronovou šťávu, jogurt,majonézu, citronovu kůru a cukr, dokonale vymícháme dohladka.
-
3
Kuřecí nudličky smícháme s nasekanými praženými oříšky kešu a vmícháme do hruškové směsi. Ledový salát natrháme na drobné kousky, kterými vysteleme dno mísy. Na salát navršíme kuřecí směs a zalijeme omáčkou. Vršek posypeme nasekanou pažitkou.