Tofu se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr sójový - Tofu
  • 25 g Zelí čínské
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Kedlubna
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 0.33 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 143 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 264.1 mg
  • Vláknina 9782.5 mg
  • Vitamín A 9782.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme tofu, které pokapeme trochou sojové omáčky a nakrájíme na větší kostky. Tofu dáme stranou a připravíme zeleninu, kterou nakrájíme na malé kousky, promícháme se zázvorem a pokapeme zbytkem sojové omáčky.

  • 2

    V pánvi necháme rozpálit olej a nasypeme připravenou zeleninu, tu dusíme zhruba 5 minut za stálého míchání, poté přidáme vodu a dusíme další dvě minuty.

  • 3

    Když je zelenina měkká, celou směs zahustíme solamylem.

  • 4

    Připravený sýr tofu opečeme na pánvi a přidáme do zeleninové směsi.

  • 5

    servírujeme samostatně, nebo s rýží.

Komentáře k receptu