Tofu se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 3 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0.3 mg
- Draslík 264.1 mg
- Vláknina 9782.5 mg
- Vitamín A 9782.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme tofu, které pokapeme trochou sojové omáčky a nakrájíme na větší kostky. Tofu dáme stranou a připravíme zeleninu, kterou nakrájíme na malé kousky, promícháme se zázvorem a pokapeme zbytkem sojové omáčky.
-
2
V pánvi necháme rozpálit olej a nasypeme připravenou zeleninu, tu dusíme zhruba 5 minut za stálého míchání, poté přidáme vodu a dusíme další dvě minuty.
-
3
Když je zelenina měkká, celou směs zahustíme solamylem.
-
4
Připravený sýr tofu opečeme na pánvi a přidáme do zeleninové směsi.
-
5
servírujeme samostatně, nebo s rýží.