Ledvinky po boloňsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 13 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 352 mg
- Draslík 375.8 mg
- Vláknina 1322.3 mg
- Vitamín A 1322.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme a pokrájíme na tenké plátky.
-
2
Polovinu cibule pokrájíme na drobné kousky, druhou polovinu na tenčí kolečka.
-
3
Olej rozehřejeme, maso ne něm 5 minut smažíme, podlijeme octem a necháme ještě 2 minuty povařit.
-
4
Ledvinky odložíme stranou na teplé místo.
-
5
Rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli, utřený česnek a sekanou petržel. Poté česnek vyjmeme a přisypeme ledvinky.
-
6
Smažíme za občasného míchání 2 minuty.
-
7
Přilijeme vývar a zbytek octa, vaříme do vyvaření tekutiny a poté osolíme a opepříme.
-
8
Ihned podáváme.
-
9
Jako příloha se hodí vařené brambory či rýže.