Jehněčí ledvinky se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 24 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 383.3 mg
- Draslík 516.1 mg
- Vláknina 1659.8 mg
- Vitamín A 1659.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme, rozčtvrtíme a podusíme s citrónovou šťávou, vodou, 20 g másla. Osolíme a opepříme.
-
2
Ledvinky omyjeme, odblaníme a osmahneme na rozpáleném másle, posypeme sekanou petrželí a utřeným česnekem.
-
3
Obsah pánve podlijeme koňakem a zapálíme.
-
4
Maso přendáme na servírovací talíř, do pánve nasypeme žampiony, zalijeme je smetanou a osolíme a opepříme dle chuti, necháme prohřát a ihned servírujeme s masem.