Těstoviny s mysliveckou omáčkou
Suroviny
- 40 g Celer - nať
- 60 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Mrkev kořen
- 300 g Rajčata
- 50 g Šunka s vyšším obsahem tuku
- 250 g Těstoviny konzumní
- 200 g Skopové maso přední
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 57 g
- Sodík 441 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 56.5 mg
- Draslík 433.1 mg
- Vláknina 3459.8 mg
- Vitamín A 3459.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, celer a mrkev očistíme a pokrájíme na drobné kousky.
-
2
Osmahneme na rozpáleném másle.
-
3
Šunku pomeleme s masem, osolíme a opeříme a přidáme ke smažící se zelenině.
-
4
Osmahneme dozlatova, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem.
-
5
Přidáme pokrájená rajčata a dusíme 30 minut.
-
6
Těstoviny uvaříme dle návodu výrobce a ihned servírujeme s omáčkou.