Bílé klobásy na pórku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Pórek
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 120 g Šalotka
  • 320 g Klobása bílá
  • 150 ml Víno bílé
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 802.8 mg
  • Vláknina 13539.8 mg
  • Vitamín A 13539.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.4 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek dobře očistíme a pokrájíme na 6cm špalíčky, které necháme 3 minuty spařit ve vroucí vodě.

  • 2

    Máslo necháme rozehřát a osmažíme na něm nachystaný pórek, osolíme, opepříme, přiklopené dusíme 10 minut.

  • 3

    Klobásy propícháme vidličkou a necháme osmažit na rozpáleném oleji.

  • 4

    Šalotky pokrájíme a osmažíme na tuku po klobásách, necháme zezlátnout, poté podlijeme vínem.

  • 5

    Dusíme 10 minut.

  • 6

    Pórek přendáme na servírovací talíře, na něj položíme klobásy a přelijeme omáčkou ze šalotky a vína. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu