Bílé klobásy na pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 27 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 802.8 mg
- Vláknina 13539.8 mg
- Vitamín A 13539.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.4 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek dobře očistíme a pokrájíme na 6cm špalíčky, které necháme 3 minuty spařit ve vroucí vodě.
-
2
Máslo necháme rozehřát a osmažíme na něm nachystaný pórek, osolíme, opepříme, přiklopené dusíme 10 minut.
-
3
Klobásy propícháme vidličkou a necháme osmažit na rozpáleném oleji.
-
4
Šalotky pokrájíme a osmažíme na tuku po klobásách, necháme zezlátnout, poté podlijeme vínem.
-
5
Dusíme 10 minut.
-
6
Pórek přendáme na servírovací talíře, na něj položíme klobásy a přelijeme omáčkou ze šalotky a vína. Ihned podáváme.