Skopové ragú s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 46 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 129.7 mg
- Draslík 585.9 mg
- Vláknina 3860.1 mg
- Vitamín A 3860.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nahrubo, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme kousky masa a opékáme. Přisypeme cibuli, orestujeme, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Ochutíme bobkovým listem, petrželkou, tymiánem a česnekem. Přisypeme ještě oloupaná rajčata bez jader a vaříme 1 a 1/2 hodiny. Nyní vmícháme dušenou rýži, povaříme ještě 1 minutu, stáhneme z ohně a necháme 10 minut odpočívat, aby rýže do sebe vsákla veškerou vůni.