Haše ze skopového masa s bramborem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 660 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 51 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 27 mg
- Draslík 578 mg
- Vláknina 7627.1 mg
- Vitamín A 7627.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, nakrájíme na silnější plátky a vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku.
-
2
Skopové maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, krátce orestujeme, přidáme rajčatový protlak, promícháme, stáhneme z ohně a vmícháme do mletého masa, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku a česnek. Směs vložíme do pekáčku na brambory, zasypeme strouhankou a strouhaným sýrem, pokapeme 2 lžícemi rozpuštěného másla a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 75 minut.
-
4
Porce haše na talíři ozdobíme plátky čerstvých rajčat.