Skopové ledvinky s párečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Párky Debrecínské
  • 600 g Skopové ledvinky
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 150 ml Víno bílé
  • 80 ml Omáčka rajčatová
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 733 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 535.5 mg
  • Draslík 691 mg
  • Vláknina 1933 mg
  • Vitamín A 1933 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky odblaníme a podélně rozřízneme napůl. Ochutíme solí, pepřem, v pánvi na másle prudce opečeme po obou stranách. Ledvinky přendáme do máslem vymazaného pekáčku. Párky nakrájíme na kratší kousky, orestujeme na pánvi po ledvinkách, přidáme do pekáčku a v pánvi ještě orestujeme plátky žampionů a také přisypeme do pekáčku. Do výpeku v pánvi nalijeme víno, rajčatovou omáčku, zakápneme citronovou šťávou, promícháme a touto šťávou pokrm v pekáčku zalijeme. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 35 minut.

  • 2

    Porce na talíři posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu