Skopové ledvinky s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 29 g
- Sodík 729 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 546.8 mg
- Draslík 512.3 mg
- Vláknina 2467 mg
- Vitamín A 2467 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky odblaníme, podélně rozřízneme napůl, osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme máslo, ledvinky na něm zprudka opečeme. Ledvinky vyndáme a vložíme doprostřed pekáčku, který jsme vymazali máslem. Okolo ledvinek v pekáčku rozprostřeme dušenou rýži promíchanou se strouhaným sýrem. Do pánve po ledvinkách nalijeme trochu vývaru, přilijeme rajčatovou šťávu, promícháme a ledvinky v pekáčku touto šťávou zalijeme. Dáme do trouby a pečeme asi 40 minut.
-
2
Porce na talíři ozdobíme posekanou petrželkou.