Telecí soté jarní
Suroviny
- 200 g Brambory rané
- 600 g Telecí plec
- 150 g Mrkev kořen
- 10 g Petržel kudrnka
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Hrášek
- 80 g Cibulka jarní
- 30 g Máslo čerstvé
- 250 ml Víno bílé
- 200 ml Bujón hovězí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Tymián čerstvý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 104 g
- Sodík 12342 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 892.5 mg
- Vláknina 8927.3 mg
- Vitamín A 8927.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostičky, ochutíme solí, pepřem a posypeme moukou.
-
2
V hrnci rozpálíme máslo s olejem, přisypeme kousky masa s nadrobno nakrájenou cibulí a krátce orestujeme. Podlijeme vínem, bujónem, ochutíme prolisovaným česnekem, tymiánem, bobkovým listem, petrželkou a pozvolna vaříme jednu hodinu. Nyní do pokrmu přidáme čerstvý hrášek, mladou mrkev, jarní cibulku a nové brambory, vše nahrubo pokrájené. V případě potřeby doléváme bujón. Vaříme další půlhodinu a můžeme podávat.