Telecí soté s nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 400 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 600 g Telecí plec
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 40 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno bílé
  • 150 ml Bujón hovězí
  • 120 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Tymián čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 736 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 9345 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 190.3 mg
  • Draslík 786.4 mg
  • Vláknina 2629.8 mg
  • Vitamín A 2629.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na širší nudličky, posypeme pepřem, solí, obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme olej, přisypeme maso s cibulí a orestjeme dozlatova. Podlijeme vínem, přimícháme rajčatový protlak, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, petrželkou a prolisovaným česnekem. Osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni 90 minut. Jak se bude tekutina odpařovat, budeme přilévat bujón. Zesílíme oheň a necháme tekutinu odpařit na požadovanou hustotu.

  • 3

    Horké široké nudle promícháme s kouskem másla a strouhaným sýrem.

  • 4

    Na talířích upravíme nudle do věnce a doprostřed nalijeme soté.

Komentáře k receptu