Telecí ragú po námořnicku
Suroviny
- 600 g Telecí maso přední
- 150 g Žampiony čerstvé
- 400 g Brambory vařené
- 40 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 ml Víno červené
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 50 ml Koňak Armaňak
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 špetka Tymián čerstvý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Petržel kudrnka
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 18 g
- Sodík 692 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 249 mg
- Draslík 1084.3 mg
- Vláknina 7123.3 mg
- Vitamín A 7123.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky.
-
2
V hrnci na másle zpěníme 1 cibuli, přisypeme kostičky masa, orestujeme a zalijeme červeným vínem, osolíme a opepříme. Povaříme 30 minut.
-
3
Mezitím na másle orestujeme druhou cibuli, žampiony, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem, provaříme a přilijeme k masu. Ochutíme tymiánem, bobkovým listem, petrželkou a prolisovaným česnekem. Vaříme spolu další hodinu. Do hotového ragú vmícháme trochu koňaku.
-
4
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.