Mleté hovězí maso pečené se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 27 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 189.7 mg
- Draslík 470.8 mg
- Vláknina 11833 mg
- Vitamín A 11833 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pekáč vymažeme deseti mililitry oleje a vysypeme strouhankou.
-
2
Rajčata nakrájíme na plátky, vejce rozšleháme s mlékem.
-
3
Uvařené hovězí maso umeleme. V míse je dobře promícháme se solí, s utřeným česnekem a majoránkou. V hlubším rendlíku rozehřejeme dvacet gramů oleje, na něm orestujeme mraženou zeleninovou směs, přisypeme lžičku Vegety. K zelenině přidáme umleté maso, rajčata, vejce a řádně promícháme.
-
4
Směs vsypeme do připraveného pekáče a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme zhruba půl hodiny. Ihned podáváme s vařenými brambory.