Telecí ledviny grilované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 849 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 61 g
- Sodík 1294 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 629 mg
- Draslík 623.8 mg
- Vláknina 266.5 mg
- Vitamín A 266.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí ledviny rozčtvrtíme, vepřovou slaninu nakrájíme na kostky.
-
2
Připravíme si 4 jehly, na které napichujeme vždy kus ledviny a kostku vepřové slaniny.
-
3
V misce do rozpuštěného másla vmícháme sůl, pepř a mletou papriku, promícháme, aby se koření rozpustilo.
-
4
Jehly dáme nad oheň, grilujeme, občas jehly otáčíme a potíráme ochuceným máslem.
-
5
Grilujeme přibližně 30 minut a podáváme s chlebem.