Řízky z telecího brzlíku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 25 g
- Sodík 437 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 521.7 mg
- Draslík 787.8 mg
- Vláknina 799.5 mg
- Vitamín A 799.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brzlíky povaříme v horké vodě 3 až 4 minuty, ochladíme studenou vodou, vymačkáme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme.
-
2
Každý plátek namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a usmažíme na másle. Řízky vyndáme, do pánve přidáme lžíci másla a na něm usmažíme pokrájený zelený chřest.
-
3
Řízky z brzlíku a chřest rozdělíme na talíře a podáváme.