Telecí nožičky jako předkrm
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 23 g
- Sodík 900 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 199.5 mg
- Draslík 896.5 mg
- Vláknina 6625 mg
- Vitamín A 6625 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí nožičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kousek cibule, karotky a celeru. Přivedeme k varu a vaříme hodinu a čtvrt. Do horké vody ještě vložíme svazek bylinek.
-
2
Uvařené nožičky vyjmeme z hrnce, maso obereme od kosti a nakrájíme na menší kousky. Pracujeme stále s teplým masem. Kousky masa pomažeme máslem, hořčicí a obalíme v posekaných bylinkách. Necháme maso vychladnout.
-
3
Podáváme s černými olivami jako předkrm.