Telecí nožičky po tyrolsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata
  • 200 g Paprika zelená
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Brambory vařené
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 ml Olej olivový
  • 150 ml Ocet vinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Telecí nožičky
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 852 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 199.5 mg
  • Draslík 1723.7 mg
  • Vláknina 12322 mg
  • Vitamín A 12322 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí nožičky povaříme ve slané vodě jednu hodinu, scedíme, maso obereme od kosti a nakrájíme na menší plátečky. Maso obalíme v mouce a usmažíme na másle v hlubší pánvi. Maso vyndáme z pánve a dáme zatím stranou. Do pánve k máslu přilijeme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Nyní přidáme smažené kousky masa, podlijeme octem a necháme vysmahnout na tuk. Přidáme oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata bez jader, utřený česnek, papriku bez jádřinců nakrájenou na slabé proužky, osolíme, opepříme a dusíme přibližně půl hodiny.

  • 2

    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu