Rajčatová omáčka s kuličkami z mletého masa
Suroviny
- 100 g Cibule
- 150 g Maso mleté - mix
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Rohlíky bílé
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 dl Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 42 g
- Sodík 364 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 123.9 mg
- Draslík 245.7 mg
- Vláknina 3738.5 mg
- Vitamín A 3738.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na drobno, rohlík namočíme ve vodě, česnek utřeme, petrželovou nať posekáme, vejce ušleháme.
-
2
Nejprve si připravíme omáčku. Na polovině oleje restujeme jeden utřený česnek a polovinu cibule dozlatova. Poté vmícháme rajčatový protlak, špetku soli a pepře, vlijeme půl dl vývaru. Za stálého míchání provaříme.
-
3
V míse důkladně promícháme mleté maso s vymačkaným rohlíkem, jedním utřeným česnekem, s padesáti gramy cibule, petrželovou natí, pepřem, drceným kmínem a solí. Z masa tvoříme kuličky, které obalujeme v mouce a smažíme na pánvi na druhé polovině rozehřátého oleje. Usmažené kuličky klademe na ubrousky a držíme v teple.
-
4
Masové kuličky servírujeme s omáčkou a dušenou rýží.