Rajčatová omáčka s kuličkami z mletého masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 150 g Maso mleté - mix
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Rohlíky bílé
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 123.9 mg
  • Draslík 245.7 mg
  • Vláknina 3738.5 mg
  • Vitamín A 3738.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na drobno, rohlík namočíme ve vodě, česnek utřeme, petrželovou nať posekáme, vejce ušleháme.

  • 2

    Nejprve si připravíme omáčku. Na polovině oleje restujeme jeden utřený česnek a polovinu cibule dozlatova. Poté vmícháme rajčatový protlak, špetku soli a pepře, vlijeme půl dl vývaru. Za stálého míchání provaříme.

  • 3

    V míse důkladně promícháme mleté maso s vymačkaným rohlíkem, jedním utřeným česnekem, s padesáti gramy cibule, petrželovou natí, pepřem, drceným kmínem a solí. Z masa tvoříme kuličky, které obalujeme v mouce a smažíme na pánvi na druhé polovině rozehřátého oleje. Usmažené kuličky klademe na ubrousky a držíme v teple.

  • 4

    Masové kuličky servírujeme s omáčkou a dušenou rýží.

Komentáře k receptu