Telecí ořech zapečený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí ořech
  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Anglická slanina
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Brambory vařené
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Karotka
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 610 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1159 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 1132.9 mg
  • Vláknina 6049.5 mg
  • Vitamín A 6049.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso nakrájíme na silnější plátky a každý plátek prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno a karotku na kolečka.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nudličky slaniny a krátce orestujeme. Přidáme cibuli, karotku a ještě chvilku smažíme. Obsah pánve i s máslem přendáme do pekáčku, přiložíme plátky masa, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme hodinu a maso často poléváme vypečeným tukem, podle potřeby podléváme vývarem.

  • 3

    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu