Králík na hořčici s fenyklovým semínkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Bazalka
  • 120 g Rajčata
  • 1500 g Králičí maso
  • 12 g Fenykl obecný
  • 200 g Hořčice
  • 30 ml Olej olivový
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 213.8 mg
  • Draslík 1368.7 mg
  • Vláknina 4967.5 mg
  • Vitamín A 4967.5 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka potřeme silnou vrstvou hořčice.

  • 2

    Rajčata pokrájíme na kolečka a přendáme do zapékací mísy vymazané olejem.

  • 3

    Na rajčata položíme maso, posypeme fenyklem, sekanou bazalkou, osolíme a opepříme, vše zakryjeme alobalem a pečeme 60 minut při 225 °C.

  • 4

    Podáváme teplé, jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře k receptu