Kuřecí prsíčka na medu a zázvoru
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 48 g Med včelí
- 12 g Strouhanka
- 30 g Zázvor celý
- 40 g Citronová šťáva
- 10 g Petržel kudrnka
- 80 ml Omáčka sójová
- 15 ml Olej stolní
- 150 ml Dolin - Vermouth
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 8 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 98.1 mg
- Draslík 659 mg
- Vláknina 1177.5 mg
- Vitamín A 1177.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si marinádu z vermutu, citronové šťávy, medu, strouhaného zázvoru, koření, strouhanky a sójové omáčky.
-
2
Maso pokrájíme na plátky a necháme 15 minut marinovat.
-
3
Pečící papír nastříháme na čtverce 30x30 cm velké, pokapeme olejem.
-
4
Maso přendáme na papír, posypeme sekanou petrželí a hermeticky zabalíme.
-
5
Necháme péct 30 minut při 210 °C.
-
6
Pečené maso ihned podáváme.