Kuřecí prsíčka na medu a zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 48 g Med včelí
  • 12 g Strouhanka
  • 30 g Zázvor celý
  • 40 g Citronová šťáva
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 80 ml Omáčka sójová
  • 15 ml Olej stolní
  • 150 ml Dolin - Vermouth
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 659 mg
  • Vláknina 1177.5 mg
  • Vitamín A 1177.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si marinádu z vermutu, citronové šťávy, medu, strouhaného zázvoru, koření, strouhanky a sójové omáčky.

  • 2

    Maso pokrájíme na plátky a necháme 15 minut marinovat.

  • 3

    Pečící papír nastříháme na čtverce 30x30 cm velké, pokapeme olejem.

  • 4

    Maso přendáme na papír, posypeme sekanou petrželí a hermeticky zabalíme.

  • 5

    Necháme péct 30 minut při 210 °C.

  • 6

    Pečené maso ihned podáváme.

Komentáře k receptu