Smažené hovězí ocásky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1086 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 38 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 35.8 mg
- Vláknina 1730 mg
- Vitamín A 1730 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ocásek rozsekáme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kousek cibule a karotky. Vaříme hodinu a půl, scedíme a necháme maso okapat.
-
2
Kousky ocásků namočíme v rozpuštěném másle, potřeme hořčicí, obalíme ve strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme dozlatova.
-
3
Podáváme s chlebem a pikantní omáčkou, například cikánskou.