Skopové maso s tuřínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Libeček
  • 600 g Tuřín
  • 400 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 600 g Skopová plec
  • 1.25 g Sádlo škvařené
  • 150 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 špetka Kmín drcený
  • 2 špetka Saturejka
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 435 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 35.9 mg
  • Draslík 118.5 mg
  • Vláknina 6170.7 mg
  • Vitamín A 6170.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostičky, bylinky posekáme, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme česnek, zpěníme a přidáme kostky masa. Promícháme, trochu opečeme, osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a dusíme 30 minut. Nyní přisypeme očištěný a na kostičky nakrájený tuřín, ochutíme libečkem, saturejkou, zalijeme bešamelem a dusíme dalších 30 minut. Hustotu šťávy upravujeme podléváním vodou.

  • 3

    Hotový pokrm podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu