Skopové maso na bylinkách
Suroviny
- 50 g Cibule
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Libeček
- 600 g Skopové maso přední
- 5 g Rozmarýn čerstvý
- 20 g Máslo čerstvé
- 400 g Brambory vařené
- 5 g Bazalka
- 15 g Petržel kudrnka
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Majoránka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 41 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 126 mg
- Draslík 856.1 mg
- Vláknina 6282.5 mg
- Vitamín A 6282.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozdělíme na 4 kousky, vložíme do hrnce, osolíme, opepříme, zalijeme vodou, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, posekaný libeček a povaříme 30 minut. Nyní vlijeme mouku rozmíchanou v trošce vody, přisypeme posekaný rozmarýn, prolisovaný česnek, 1 lžíci majoránky a bazalku. Omastíme kouskem másla a dusíme dalších 25-30 minut.
-
2
Podáváme s vařeným bramborem a porce na talíři posypeme posekanou petrželkou.