Roláda ze skopového hřbetu s kabanosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mandle
  • 200 g Kabanos
  • 600 g Skopový hřbet
  • 20 g Cibulka jarní
  • 400 g Bramborová kaše
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 15 g Celer - nať
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 8 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 779 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 518 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 472.8 mg
  • Vláknina 7041.3 mg
  • Vitamín A 7041.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykoštěné maso zbavíme loje a nařízneme tak, aby vznikl plát. Maso osolíme, opaprikujeme a bohatě posypeme posekanou celerovou natí, petrželkou i jarní cibulkou. Kabanos oloupeme a položíme na okraj masa, bude tvořit střed rolády. Do kabanosu nařízneme menší dírky, vkládáme střídavě mandli a plátek česneku. Maso zavineme, převážeme nití a na pánvi v rozpáleném oleji opečeme kolem dokola. Přendáme do pekáčku, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, podlijeme vodou, maso pomažeme máslem a pečeme v troubě 90 minut.

  • 2

    Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu