Salát z kuřecích jater se šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 29 g
- Sodík 682 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 443.3 mg
- Draslík 675.2 mg
- Vláknina 16778 mg
- Vitamín A 16778 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, zakapeme citronem, posypeme lžičkou soli a necháme pustit šťávu. Kuřecí játra orestujeme na másle asi 6 minut, postupně k nim přisypeme posekanou šalvěj a ještě 4 minuty smažíme. Necháme na prkénku vychladnout, nakrájíme na nudličky. Mezitím omyjeme jablka, zbavíme je jádřinců, nakrájíme na osminky, zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Listy ledového salátu roztrháme na menší kusy a dáme do mísy, kam postupně přidáme kousky jater, jablka a zcezenou cibuli, jen lehce promícháme, aby se salát nepomačkal. Do výpeku po játrech přidáme šťávu, kterou pustila cibule, olej a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a ještě teplé nalijeme na salát v míse. Podáváme s pečivem.