Skopová kýta přírodní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Skopová kýta
  • 50 g Slanina vepřová
  • 500 ml Voda pitná
  • 5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Majoránka
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 špetka Řeřicha
  • 2 špetka Saturejka
  • 2 špetka Petržel kudrnka
  • 2 špetka Pelyněk obecný
  • 2 špetka Yzop
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 14.5 mg
  • Draslík 72.6 mg
  • Vláknina 1516 mg
  • Vitamín A 1516 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso ze skopové kýty bez kosti osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, okmínujeme, posypeme bylinkami. Poklademe na maso plátky slaniny, zabalíme do role, ovážeme provázkem a potřeme máslem.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej a zabalené maso na něm zprudka opečeme ze všech stran. Vložíme i s výpekem do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme hodinu a půl. Občas podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.

  • 3

    V trošce vody rozmícháme mouku, přilijeme k masu a pečeme dalších 30 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme, omáčku dochutíme solí, pepřem a worcesterem.

Komentáře k receptu