Telecí koleno á la bažant
Suroviny
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Mrkev kořen
- 400 g Rýže dušená
- 50 g Slanina vepřová
- 100 g Petržel kořen
- 40 ml Olej olivový
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 5 ks Nové koření celé
- 2 ks Jalovec
- 5 ks Pepř černý celý
- 2 ks Telecí koleno
- 2 špetka Saturejka
- 2 špetka Tymián čerstvý
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 995 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 61 g
- Sodík 960 mg
- Bílkoviny 109 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 383.5 mg
- Draslík 2441.7 mg
- Vláknina 32699.7 mg
- Vitamín A 32699.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kolena vložíme do hrnce s vodou, osolíme a povaříme 30 minut. Maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a zatím necháme stranou.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, vložíme kostičky slaniny, krátce orestujeme, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou petržel, mrkev, prolisovaný česnek. Podusíme 3 minuty, přidáme telecí maso i s kostmi, ochutíme bobkovým listem, jalovcem, novým kořením, pepřem, saturejkou a tymiánem. Podlijeme vývarem z kolen a dusíme 15 minut.
-
3
Vše přendáme do pekáčku, vyndáme kosti, zaprášíme moukou a pečeme asi 20 minut. Podle potřeby podléváme vývarem z kolen.
-
4
Maso rozdělíme na talíře, šťávu přecedíme a přelijeme porce masa. Podáváme s rýží.